לראשונה בישראל, חטיבת “הסקוטית” מבית ישרקו משיקה את אוזו פלומארי אדולו – גרסת הפרימיום של האוזו המפורסם בעולם. המוצר מגיע עם הכשר מאור הכשרות ובאישור הרבנות הראשית לישראל, מה שהופך אותו לזמין גם עבור שומרי כשרות.
הסיפור מאחורי פלומארי אדולו אוזו פלומארי אדולו מיוצר בכפר פלומארי שבאי לסבוס, הנחשב לבירת האוזו של יוון. השם “אדולו” מתייחס ל”לב הזיקוק” – החלק הטהור ביותר של האוזו. תהליך הייצור הייחודי כולל זיקוק משולש בדודי נחושת מסורתיים משנת 1911, תוך שימוש ביותר מ-15 חומרי גלם בוטניים כגון אניס אורגני מליסבורי, מלח משדות המלח קלוני, מים זכים מנהר סדונטס, הל ירוק, קינמון, מוסקט ועוד. תהליך הזיקוק איטי במיוחד ומתקיים על אש נמוכה המוזנת בעץ זית.
ניחוחות וטעמים ייחודיים פלומארי אדולו מתאפיין בניחוחות של קינמון, אניס, קמומיל ושומר, עם טעם חצי יבש, גוף מלא ומרקם חלק, עגול ושמנוני. הסיומת היא מתקתקה וקלה, מה שהופך אותו למשקה עשיר ואלגנטי במיוחד.
איך נהנים מהמשקה? כמו ביוון, מומלץ להגיש את האוזו ביחס של 1/3 אוזו ו-2/3 מים קרים. ניתן לשלב אותו גם בקוקטיילים ולהגיש לצד אוכל ים-תיכוני להעצמת החוויה.
פרטי המוצר:
- אחוז אלכוהול: 42%
- כשרות: כשר בהשגחת הרבנות הראשית לישראל ומאור הכשרויות
- מחיר לצרכן: 120 ₪ (בקבוק 700 מ”ל)
איפה אפשר לקנות? את אוזו פלומארי אדולו ניתן להשיג בסניפי רשת טיב טעם, חנויות אלכוהול מקצועיות, מסעדות וברים נבחרים, וכן באתרי האונליין של טיב טעם (www.tivtaam.co.il) ושל חברת ישרקו (www.israco.co.il).