חודש מאי הוא חודש שבו ישראלים רבים חוגגים עם בשר, סביב יום העצאמות ול”ג בעומר, אבל מתברר שבחודש מאי גם חל חג נוסף – יום ההמבורגר הבינלאומי.
ב- 28 במאי יציינו בישראל וברחבי העולם את יום ההמבורגר הבינלאומי, המאכל הנפוץ והאהוב ביותר בישראל. רשת מסעדות ההמבורגריםBBB מספקת מספר עובדות מענינות על הקציצה העסיסית והטעימה ביותר:
- בארה״ב נמכרים מדי שנה למעלה מ- 50 מיליארד המבורגרים!!!!! ולחלוטין נתפס כמאכל הפופולארי ביותר באמריקה.
- רבים סבורים כי מקור ההמבורגר הוא בארה״ב, אך לא! ההמבורגר “נולד” בעיר המבורג בגרמניה, ומכאן שמו. את הקציצה הראשונה המציא בשנת 1891 טבח מקומי, שערבבבשר טחון עם ביצת עין.
- הקשר היהודי – ההמבורגר הראשון נמכר בארה”ב בשנת 1921 במסעדה שבקנזאס ע”י יהודים מהגרים שהגיעו מגרמניה. בזכות טרנד הבריאות, השיקו רשתות ההמבורגר העולמיות גרסאות טבעוניות וצמחוניות
לקציצת ההמבורגר. - מסעדות ההמבורגרים מהוות כ-12% משוק המסעדות בישראל. ענף ההמבורגרים מגלגל בישראל על פי ההערכות, כ- 2-2.5 מיליארד שקל, עם יותר מ-800 עסקים הפועלים בתחום.
- ההמבורגר המועדף ביותר על הישראלים הוא המבורגר הבקר הקלאסי, בגודל של כ- 200 גרם.
- הכריך הפופולארי בעולם – כ-60 אחוז מסך כל הכריכים שנמכרים בעולם הם המבורגרים, ובארצות הברית מדובר על כ- 70 אחוז.
- בשנת 2012 נשבר שיא גינס, במדינת מינסוטה שבארצות הברית, שם הוכנה קציצת ההמבורגר הגדולה בעולם.
- ההמבורגר הוא תלוי תרבות: לרוב מדובר בקציצה העשויה מבקר טחון, אך מסתבר שלא בהכרח: כל תרבות מאמצת לעצמה את הקציצה האהובה עליה. במדינות שונות מקובל להכין את הקציצה לא רק מהבשר הטחון הקלאסי אלא גם מהודו, עוף, יען, עז ואף קנגרו. כמובן שקיימות גם אלטרנטיבות לצמחוניים וטבעוניים כמו המבורגר עדשים, קינואה, פטריות וכו’.
לרגל יום ההמבורגר הבינלאומי ולרגל יום העצמאות משיקה רשת BBB מנת ספיישל: 76 B- קבב בורגר, במהדורה מוגבלת לאורך כל חודש מאי. ההמבורגר עשוי מנתחי בקר וטלה איכותיים, מתובלים בפטרוזיליה ובצל קצוץ ועם עגבנייה, פלפל צ’ילי, בצל לבן וירוק צלויים. מוגש בלחמנייה עם טחינה לבנה, חסת אייסברג , מלפפון כבוש ובצל סגול, לצד צ’יפס ספישל. מחיר: 88 ₪.